Kotikolona #15 – Pyöräretki

Lähdetään pyöräretkelle!

Nyt kun pyörälle on tehty keväthuolto ja pyöräilysäännöt on opeteltu, on hyvä hetki lähteä pyöräretkelle. Ota mukaan perheenjäsenesi ja lähde seikkailulle. Ennen kuin lähdette retkelle, sitä täytyy hieman suunnitella. Yleensä vanhemmat suunnittelevat rekten, mutta ota tällä kertaa itse vastuu retken suunnittelusta. Tässä muutama asia, jotka kannattaa huomioida.

Milloin?

Aivan ensimmäisesksi pitää sopia, milloin lähdette retkelle. Retkelle voi lähteä vapaapäivänä tai arki-iltana. Sopikaa sellainen aika, joka käy kaikille. Apuna voi käyttää säätiedotusta.

Yhtä tärkeä kuin päättää retken päättymisaika – ainakin suunnilleen. Kestääkö retki tunnin, muutaman tunnin vai koko päivän.

Mitä muuta tehdään?

Seuraavaksi kannattaa päätää, mitä muuta haluatte tehdä pyöräretkellä – vai haluatteko? Retkelle voi lähteä ihan vain pyöräilemään tai sitten voi samalla poiketa jossain. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi metsä, ranta tai (leikki)puisto.

Retkelle kuuluu eväiden syöminen. Mieti siis, mikä olisi hyvä paikka pysähtyä syömään eväitä.

Reitti

Suunnitelkaa yhdessä reitti ja reitin pituus. Reitin pituudessa kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat:

  • Kuinka pitkälle kaikki jaksavat varmasti pyöräillä? Ajatus Nuuksioon pyöräilystä on kiva, mutta sinne ei kannata lähteä, mukana on pieniä tai kunto ei muuten vain riitä.
  • Kuinka paljon aikaa ja voimia on käytettävissä? HSL:n reittiopas laskee, että keskimääräinen pyöräilynopeus olisi 17km tunnissa, mutta tämä on todella reipas vauhti. Ei kannata laskea kovin nopeaa vauhtia, sillä retkellä on tarkoitus ensisijaisesti nauttia. Kannattaa myös musitaa, että mitä pidemmälle pyöräilee, sitä enemmän väsyy ja sitä hitaampaa matkan tekeminen on.
  • Mitä halusit nähdä? Jos haluat nähdä meren, kannattaa suunnitella sellainen reitti, joka menee sinne meren rantaan. Voitte pysähtyä myös useampaan paikkaan.
  • Lenkki vai edestakas? Mieti, haluatko polkea jonkun reitin edestakaisin vai menisitkö mieluummin ympyrän, jolloin ei tarvitse tulla samaa reittiä takaisin.

Lisävinkkinä: Eväshetki kannattaa suunnitella mieluummin retin puolivälin jälkeen kuin ennen sitä.

Pakkauslista

Mieti, mitä pitää pakata mukaan? Ota ainakin nämä:

  • Kypärä kaikille
  • Eväät
  • Lämmintä vaihtovaatetta / sadevaatteet varmuuden vuoksi
  • Pyörän pumppu
  • (Pyörän kumin paikkaussetti jos joku osaa käyttää sitä)

Sitten ei muuta kuin matkaan!

 

Kategoria: Luonto


Palautus: Ota kuva retkestäsi ja lähetä se meille palautustiedoston avulla. Voit tehdä palautuksen myös ilman kuvaa. Palautustiedostoon pääset tästä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s