23.12. Jouluhalko

MITÄ TEHDÄ JOULULOMALLA?

IMG_6843

Moni odottaa joululomaa innolla. Joillekin loma tarkoittaa matkaa, mutta moni jää ihan koti-Suomeen. Pyhien aikana saattaa tulla sellainen olo, ettei mitään tekemistä enää keksi. Kunnon mielikuvituksella hauskaa tekemistä voi keksiä kuitenkin ihan kotonakin. Tässä Halkojan vinkin joululoman viettoon.

Tee oma näytelmä.
Näytelmän voi tehdä yhdessä sisarusten tai sukulaisten kanssa, tai miksei yksinkin. Uutta intoa tekemiseen voi saada toteuttamalla näytelmän esimerkiksi nukke- tai pehmoeläinteatterina.

Joululauluvisa.
Kuka teidän perheessä tunnistaa kaikki joululaulut jo pelkän alkusoiton perusteella? Joululauluvisaa voi olla myös muuten kuin vain perinteisellä tavalla, jossa kuunnellaan joululaulua kunnes joku arvaa sen. Tässä muutama vinkki:

  1. Jokainen piirtää kuvan viidestä eri joululaulusta. Kun kaikki ovat valmiita, kuvat laitetaan pöydälle. Jokainen kirjoittaa omalle vastauspaperille muiden kuvien vastaukset. Kuva voi joko esittää joululaulun nimeä tai sitten jotain joululaulussa tapahtuvaa asiaa. Voittaja on se, joka arvaa useimman oikein. Ei haittaa, vaikka pöydällä olisi useampi kuva, joka esittää samaa joululaulua.
  2. Joululaulu-alias. Joululaulua piirretään tai näytellään pantomiimina vuorotellen. Se, joka arvaa ensin, saa pisteen.
  3. Etsikää tuttuja joululauluja eri kielillä ja soittakaa niitä vuorotellen niin, että muut arvaavat. Onko joululaulu yhtä helppo tunnistaa, vaikkei kieli olekaan tuttu?

Eläinten jäljet -muistipeli.
Leikkaa paperista muistipeliin sopivan kokoisia lappua. Piirrä niille eläinten jälkiä. Vastapariksi voit joko kirjoittaa tai piirtää eläimen, joka jälkiä jättää. Peliä pelataan kuten tavallista muistipeliä. Haastetta saa, jos muistipelissä on sekä jälkiä, eläimiä että eläinten nimiä, jolloin parin sijaan pitää löytää kaikki kolme lappua.

Mikä herkku?
Jouluna kotoa voi löytyä useampaa eri herkkua. Tässä pari keinoa, miten herkuttelusta saa tehtyä myös mielenkiintoista.

  1. Sitokaa osallistujien silmät ja tarjoilkaa erimakuisia herkkuja, kuten esimerkiksi suklaakonvehteja. Kuka tunnistaa maut parhaiten?
  2. Kirjoittakaa herkuista arvostelu. Voitte arvioida ne asteikolla 1-5 ja antaa kullekin muutaman sanallisen arvioin. Saman voi toteuttaa myös suolaisella ruualla. Koettakaa etsiä jokaisesta myös jotain hyvää!

Lautapelimaraton.
Jokainen saa valita esimerkiksi 1-3 lautapeliä, jotka pelaatte putkeen. Yhteisestä sopimuksesta toisten valitsemille lautapeleille ei sanota ei.

Tee oma taidenäyttely.
Piirrä, maalaa tai muovaile. Voit myös hyödyntää esimerkiksi lahjapapereista tullutta paperia. Keksi myös jokaiselle taideteokselle oma nimi. Voitte myös päättää tietyn teeman, jota kaikkien taideteosten tulee noudattaa.

Muista myös ulkoilla ja lukea!

Hyvää joulun odotusta,
toivoo Halkoja

– – –

Neljännen adventin aihe on ilo, ja se kertoo joulun olevan ihan lähellä. Neljäs adventti on omistettu Jeesusta odottavalle Marialle, joka on viimeisillään raskaana ja odottaa lapsensa syntymää samalla tavalla, kuin mekin odotamme joulua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s