12.12. Jouluhalko

(JOULU)RETKEN PAKKAUSVINKIT

Hahalaiset lähtevät tulevana viikonloppuna jouluretkelle, joten tässä Halkojan vinkit jouluretkelle pakkaamiseen:

Pakkaa kaikki tavarat niin, että jaksat ITSE kantaa niitä.

Jouluretkellä ei autolla ajeta ihan mökin viereen, vaan kävellään Nuuksiontien varrelta. Vaikka matka ei ole pitkä, on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen jaksaa kantaa itse omat tavaransa. Kokeile jo kotona, että rinkan nostaminen ja kantaminen onnistuu – jos se ei onnistu kotona, se ei varmasti onnistu retkelläkään. Pakkaa kaikki tavarat rinkan sisään, sillä se helpottaa kantamista. Ainoastaan makuualustan, kengät ja mahdollisesti makuupussin voi kiinnittää ulkopuolelle. Tällöinkin kannattaa varmistaa, että kaikki todella pysyvät kiinni rinkassa. Kaikki irtopussukat ja kädessä kannettavat asiat on tuhoon tuomittu, joten laita nekin rinkan sisään.

Jos kaikki tavarat eivät mahdu rinkkaan, tavaraa on liikaa. Jätä siis osa pois.

Pakkaa kaikki tavarat ITSE.

On totta, että vanhemman on usein nopeampi pakata lapsen rinkka. Tämä kostautuu kuitenkin heti, kun rinkasta tarvitsee jotain. Vaikka olisi saanut kuinka hyvät suulliset ohjeet tahansa, retkellä tapahtuu niin paljon asioita, että niitä ei enää muista. Sitten harmittaa, kun puukko tai kuivat sukat eivät löydy mistään (kokemusta on).

Siksi kannattaa aina itse pakata rinkka. Huoltajat voivat olla mukana auttamassa ja neuvomassa, mutta eivät tehdä työtä retkelle lähtijän puolesta.

Puhelimen voi huoletta jättää kotiin.

Meillä johtajilla on kaikkien vanhempien puhelinnumerot, jos jotain tulee. Sudenpennuilla puhelin voi olla enemmän haitaksi kuin hyödyksi, ja pahimmillaan lisätä koti-ikävää. Usein on helpompi, kun puhelin on kotona, eikä sitä tarvitse miettiä. Jos kotiväki haluaa kuulla retkestä, kannattaa seurata Hahan sosiaalista mediaa (erityisesti Instagramia) tai olla yhteydessä retkellä oleviin johtajiin.

Myös seikkailijat ja tarpojat voivat jättää puhelimen kotiin, sillä retkellä on tarkoitus viettää aikaa yhdessä, mikä onnistuu huomattavasti helpommin silloin, kun jokainen ei selaa omaa puhelinta. Jos puhelimen ottaa mukaan, se on omalla vastuulla, ja se kuuluu pitää poissa muulloin kuin omalla vapaa-ajalla.

Pakkaa vain oleellinen.

Varustelista on pitkä siksi, että mukana täytyy olla tarpeeksi lämmintä sekä ainakin yhdet vaihtovaatteet siltä varalta, että päällä olevat vaikka kastuvat. Kannattaa kuitenkin pakata mukaan mahdollisimman monikäyttöisiä vaatteita, jolloin esimerkiksi yksillä kengillä voi pärjätä. Päälle kannattaa pukea sellaiset vaatteet, että niissä voisi olla melkein koko viikonlopun niin, että vain alusvaatteet ja ehkä paita pitää vaihtaa. Lisäksi kannattaa miettiä, voisivatko esimerkiksi yöhousut toimia vaihtohousuina tai takin sisäfleece toisena lämpimänä vaatteena. Sen sijaan sukkia ja hanskoja kannattaa kyllä olla useampi pari, sillä ne ovat ensimmäisenä kastumassa.

Mutta kuten ensimmäinen vinkki osoittaa: rinkkaan voi pakata vain niin paljon, kuin sinne mahtuu.

+ Muutama lisävinkki:

  • Älä rullaa makuupussia, vaan tunge se pakkauspussiin. Näin makuupussi säilyy parempana.
  • Retkellä tyyny on mukava, mutta sen voi korvata myös esimerkiksi makuupussin pussiin laitettavilla vaatteilla. Näin säästät tilaa.
  • Villa ja tekniset materiaalit toimivat hyvin.
  • Astiapyyhe on siitä kätevä, että lautanen tuntuu heti puhtaammalta, kun se on kuiva.
  • Herkut voi pakata kotona muovirasiaan. Tällöin ei ole pelkoa pussin rikkoutumisesta tai litistymisestä, ja herkkuja on helpompi valikoida tai tarjota kaverille.

IMG_4765

Hyvää joulun (ja retken) odotusta,
toivoo Halkoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s