6.12. Jouluhalko

MITÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ VOI TEHDÄ?

Suomi täyttää tänä vuonna 101 vuotta. Suomen syntymäpäivänä voi halutessaan joko pistää juhlat pystyyn, osallistua itsenäisyyspäivän ohjelmaan tai asettua mukavasti kotiin viettämään vapaapäivää. Tässä muutamia ehdotuksia, mitä itsenäisyyspäivänä voi kokea tai tehdä.

32987022175_79e9ef2375_o
Juhlavaa tunnelmaa oli tarjolla esimerkiksi Hahan 60-vuotisjuhlassa kaksi vuotta sitten.

LIPUNNOSTO ESPOONLAHDEN KIRKOLLA

Espoonlahden lippukunnat osallistuvat itsenäisyyspäivän lipunnostoon Espoonlahden kirkolla joka vuosi. Lipunnostovuoro kiertää, eli joka lippukunnalla on lipunnostovuoro seitsemän vuoden välein. Tänä vuonna on Hahan vuoro nostaa lippu, joten kannatta tulla paikalle! (Kannattaa tulla paikalle, vaikkei olisikaan hahalainen, sillä lipunnosto on tunnelmallinen tapa aloittaa itsenäisyyspäivä.) Mukana ovat myös Espoon mieslaulajat. Lipunnostoja on myös muilla kirkoilla.

Milloin? Lipunnosto alkaa klo 10.45, mutta paikalle kannatta tulla jo 10.30. Lipunnoston jälkeen voi halutessaan jäädä myös itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelukseen.
Missä? Espoonlahden kirkolla, Kipparinkatu 8.
Pukukoodi? Partiolaisille toivotaan partiopaidat päälle ja huivi mukaan. Partiopaidan alle kannattaa pukea tarpeeksi vaatteita päälle, jotta tarkenee ulkona.

– – –

ESPOON KAUPUNGIN JUHLAKONSERTTI

Espoon kaupunki järjestää juhlakonsertin 6.12. Metroareenalla, ja konsertti lähetetään myös netin välityksellä sekä tallennetaan myöhemmin katsottavaksi. Juhlan tuntua saa siis viritettyä kotiinkin helposti! Juhlakonsertissa esiintyvät Espoon poliisisoittokunta, Angelika Klas, Jorma Hynninen, Arttu Wiskari sekä Candomino-kuoro.

Milloin? Livelähetys esitetään klo 14.30-16. Taltio on katsottavissa vielä 30 päivää esityksen jälkeen.
Missä? espoo.fi/livetapahtumat

– – –

PELLEHYPPYJEN SM-KISAT

Pellehyppyjen SM-kisat järjestetään Leppävaaran uimahallilla. Tapahtuma lupaa tarjota hauskoja ja hurjia temppuja. Lisää tietoa löydät esim. täältä.

Milloin? Klo 15-16 ja 17-18.
Missä? Leppävaaran uimahallilla, os. Veräjäpellonkatu 15.
Mitä maksaa? Liput maksavat 12-18€/hlö (alle 3-vuotiaat ilmaiseksi). Lippuja voi ostaa klo 12 eteenpäin hallista. HUOM! Varaa käteistä mukaan.

– – –

PRESIDENTIN JUHLAVASTAANOTTO ELI LINNANJUHLAT

Joka vuosi YLE televisio presidentin juhlavastaanoton eli linnanjuhlat. Monella on tapana katsoa linnanjuhlat joka vuosi, mutta kaikkia pelkkä pukujen ihailu ei välttämättä kiinnosta. Mitä jos järjestäisitkin tänä vuonna omat linnanjuhlat? Valmista jotain herkullista syötävää sekä pukeudu hienoihin juhliin. Voit laittaa taustalle oikeat linnanjuhlat pyörimään, ja tehdä koko perheen tai ystävien kanssa jotain mukavaa.

Milloin? YLEn kanavilla iltapäivästä alkaen.
Missä? Esimerkiksi omalla kotisohvalla.
Pukukoodi? Vapaavalintaisesti joko juhlapuku tai mukava oloasu.

32945867456_41376f0720_o

Mikä on sinun itsenäisyyspäivän perinteesi? Käy kertomassa se kommenteissa!

Hyvää joulun odotusta,
Toivoo Halkoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s