5.12. Jouluhalko

MILTÄ SUN PARTIOPAITA NÄYTTÄÄ?

Testaa, millainen partiopaidan käyttäjä olet. Valitse vaihtoehdoista se, joka eniten kuvaa sinua.

 1. Kuinka usein käytät partiopaitaa?
  a) Melkein kerran viikossa, eli lähes aina, kun menen kokoukseen.
  b) Partiopaita tulee puettua päälle retkillä lipunnostoon sekä muihin virallisiin tilaisuuksiin.
  c) Partiopaita? Niin juu, se taisi jäädä taas kotiin…
  d) En omista partiopaitaa. Sopiiko, jos laitan tämän pinkin glitter-collagen sen sijaan?
 2. Mitä merkkejä sinulla on vasemmassa hihassasi?
  a) Espoon aluetunnus, oma aluetunnus (kuten Elli-merkki), lippukunta-merkki, EPT-merkki, piiritunnus sekä tietysti WOSM:n ja WAGGGS:n merkit.
  b) Taitaa mulla olla Espoon aluemerkki ja piiritunnus. Lippukunta-merkki odottaa vielä ompelua.
  c) Menin kerran ostamaan vasempaan hihaan kuuluvia merkkejä, mutta unohdin kaupassa, mitä olin tulossa hakemaan. Olenko jo näyttänyt uutta puukkoani?
  d) Kololta saadut Elli-merkki ja Haha-merkki odottavat, että saan partiopaidan.
 3. Entä oikeassa?
  a) Kaikki oman ikäkauteni merkit, jotka olen saanut.
  b) Olen kyllä ottanut kaikki edellisen ikäkauden merkit pois hihasta, mutta vielä kaikki nykyisen ikäkauden merkit eivät ole päässeet hihaan.
  c) Saatiin viime kokouksessa joku merkki, mutten enää muista, mihin laitoin sen.
  d) Olen ommellut partiomerkkejä ruokapussukkaani.
 4. Kuinka nopeasti ompelet kesäleiriltä saatavan merkin partiopaitaasi?
  a) Heti kesäleirillä kun saan merkin käteeni, tietenkin.
  b) Kotona kesäleirin jälkeen, viimeistään ennen seuraavaa kesäleiriä.
  c) Kliffa-merkki? Mun paidasta löytyy vielä Väiski 2014-merkki. Mutta Väiskihän tulee taas kohta, joten olen vain ajoissa liikkeellä.
  d) Koska en omista partiopaitaa, ompelen kesäleirimerkin rinkkaani.
 5. Mitä muita merkkejä partiopaidastasi löytyy?
  a) Muutama ansiomerkki, erilaisia tapahtumamerkkejä sekä SP:n tunnus.
  b) SP:n tunnus.
  c) Muutama viime ikäkauden merkki, joita en ole vielä ehtinyt ottaa pois.
  d) Merkkien ompelu paitaan on turhaa. Kerään merkit mieluummin talteen, jotta voin vaihdella niitä sitten kansainvälisten ystävieni kanssa.

Eniten A-vastauksia:
Olet ahkera partiopaidan käyttäjä, jolla on paita mukana aina silloin, kun sitä tarvitaan, ja joskus ihan muuten vain. Pidät hyvää huolta paidastasi sekä siitä, että kaikki merkkisi ovat varmasti ajan tasalla. Hienoa! Osaat varmasti jakaa omaa tietottasi, kun kaverit pohtivat, mihin omat merkit kuuluvat. Muista kuitenkin, etten arvostele muita partiopaidan perusteella!

Eniten B-vastauksia:
Olet melko tavallinen partiopaidan käyttäjä. Paita on mukana niissä tilaisuuksissa, missä sen kuuluukin olla. Suurin osa merkeistäkin on ommeltu paikalleen, vaikka muutama merkki saattaakin olla odottamassa pääsyä paidan hihaan. Jos näin on, mitä jos järjestäisit kavereittesi kanssa merkinompeluillan, ja päivittäisit paidan kerralla kuntoon? Kun paita on kunnossa, ei aina tarvitse miettiä, mikä merkki kuuluisi ommella seuraavaksi.

Eniten C-vastauksia:
Partiossa sinua taitaa kiinnostaa aivan muut jutut kuin partiopaita ja viralliset tilaisuudet ja se on ihan ok. Partiossa tärkeintä onkin tekeminen, ei se, miltä partiopaita näyttää. Muista kuitenkin, että välillä partiopaita on ihan paikallaan. Ota se siis mukaan, vaikkeivät kaikki merkit olisivatkaan ihan ajan tasalla.

Eniten D-vastauksia:
Sinulla ei vielä ole partiopaitaa. Olet ehkä vasta aloittanut partion ja mietit vielä, kannattako partiopaita ostaa, tai sitten olet todennut, ettei partiopaita ole ollenkaan sinun juttusi. Partiopaita on kuitenkin ihan kiva yhteinen asuste, joten älä tyrmää sitä kokonaan. Jos johonkin tilaisuuteen pyydetään laittamaan partiopaita päälle, pukeudu tumman siniseen tai mustaan pinkin tai muiden kirkkaiden värien sijaan.

20181205_090225

Hahassa käytetään sinistä partiopaitaa, jonka voi ostaa uutena Scandinavian Outdoor Shopista. Jos partiopaidan hinta mietityttää, sen voi ostaa myös käytettynä. Facebookissa on erilaisia partiokirpputoreja (tässä ainakin yksi), josta voi paidan löytää. Tänä vuonna Hahan puurojuhlan yhteydessä järjestetään myös partiokirpputori, ja sieltäkin saattaa sopiva paita löytyä.

Jos merkkien ompelu mietityttää, kannattaa ottaa apuun opas merkkien ompeluun. Oppaasta löytyy kattavasti ohjeet siitä, mihin mikäkin merkki kuuluu ommella. Muista valita oman ikäkautesi mukainen opas.

Vasemman hihan merkit tulee ostaa itse. Merkkejä myydään Scandinavian Outdoor Shopissa, ja myyjiltä voi kysyä tähän neuvoa. Hahan lippukuntamerkin sekä Elli-merkin voi ostaa kololta käteisellä. Merkkejä myydään tänä vuonna myös Hahan puurojuhlassa.

20181205_085617

Partiopaidan päivittäminen kannattaa, sillä huomenna on itsenäisyyspäivän lipunnosto Espoonlahden kirkolla. Tänä vuonna on Hahan vuoro nostaa lippu, joten toivomme mahdollisimman paljon hahalaisia paikalle! Lipunnosto alkaa klo 10.45, mutta kaikkia pyydetään saapumaan paikalle jo 10.30. Lipunnoston jälkeen voi halutessaan jäädä itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukseen.

Lipunnostoon osallistuvien partiolaisten toivotaan pukevan partiopaita päälle. Älä kuitenkaan murehdi, vaikket ehtisi päivittää paitaasi tänään. Kaikki ovat tervetulleita pukeutumisesta riippumatta!

Hyvää joulun odotusta,
Toivoo Halkoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s