1.12. Jouluhalko

JOULUKORTIT SEKÄ PIENI HYVÄN MIELEN HAASTE 

Oletko sinä tai perheesi jo lähettänyt joulukortteja? Jos et, niin mikä olisikaan parempi aika joulukorttivalmisteluille kuin joulukuun ensimmäinen viikko. Voit tarttua toimeen yksin tai perheen tai ystävien kanssa. Taustalle voi laittaa vaikkapa joulumusiikkia, ja viikonloppu kuluu varmasti mukavasti.

Aivan aluksi kannattaa miettiä, millaiset kortit haluaa lähettää. Kortit voi mennä ostamaan valmiina kaupasta, ne voi askarrella kartonkiin tai tilata netistä vaikkapa jollain hienolla valokuvalla. Kaikkia kortteja ei tarvitse tehdä samalla tavalla, vaan osan voi askarrella itse, osan ostaa ja osan tilata. Myös sähköisiä kortteja pystyy lähettämään monella eri tavalla.

Jos teitä on useampi kortteja valmistelemassa, kannattaa miettiä, mikä on kenenkin vahvuus. Kuka on hyvä liimaamaan postimerkkejä tai sulkemaan kirjekuoria, kuka puolestaan keksii hauskimmat tai osuvimmat tekstit joulukortteihin? Kuka on taitava piirtämään, kuka leikkaamaan, kuka liimaamaan? Kuka on hyvä ottamaan valokuvia, kuka taas suunnittelemaan, missä ja mistä valokuva otetaan? Kaikille löytyy varmasti tekemistä, ja yhdessä kaikki on hauskempaa.

IMG_9875

HAASTE (+ toimintavinkki kokoukseen!)

Joulun alla on mukava saada joulukortteja, mutta kaikilla ei ole perhettä tai ystäviä, jotka lähettäisivät joulukortteja. Erityisesti monet vanhemmat ihmiset jäävät joulunakin yksin. Tästä syystä järjestö nimeltä Siskot ja Simot on käynnistänyt kampanjan, jossa kerätään koko Suomesta joulukortteja, joita jaetaan eteenpäin ikäihmisille.

Halkoja haastaakin kaikki Hahalaiset perheineen askartelemaan joulukortin – tai joulukortteja – ja toimittamaan ne keräykseen. Kirjoita joulukortin lähettäjäksi oman nimesi lisäksi ”Siskot ja Simot”, eli esimerkiksi ”Hyvää joulua toivottaa Siskot ja Simot ja Laura”.

Ajantasaisen tiedon keräyspaikoista löydät täältä ja Espoon keräyspaikoista saa lisää tietoa myös Facebookin kautta. Keräyspaikkoja on sekä Espoossa että Helsingissä. Joulukorttikeräys jatkuu aina 12.12.2018 asti.

Hyvää joulun odotusta,
Toivoo Halkoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s