Halkojan vinkit kalenterimyyntiin

Vielä on muutama viikko aikaa myydä kalentereita!

Kuten joka vuosi, myös tänä vuonna Haha myy adventtikalentereita. Tässä Halkojan terävät vinkit siihen, miten kalentereita saa varmasti kaupaksi!

Valmistautuminen

 1. Muista vaihtorahat! Kannattaa ottaa mukaan erityisesti yhden ja kahden euron kolikoita, mutta myös muutama kympin seteli voi tulla tarpeeseen. Muista myös laskea vaihtorahat ennen, kuin lähdet myyntipuuhiin.
 2. Pukeudu säähän sopivasti ja laita heijastin heilumaan. Älä unohda partiohuivia!
 3. Pakkaa kalenterit reppuun tai kangaskassiin, niin niitä on helpompi kuljettaa mukana.

Myyntipaikat

 1. Perinteinen ovelta ovelle toimii. Naapurit ja naapuritalot kannattaa ainakin kiertää. Tai asuvatko sukulaiset jossain muualla pääkaupunkiseudulla? Pääsisitkö kiertämään siellä uusia alueita, tai vaikka sukulaisten kerrostaloja?
  Muista, että vieraiden ihmisten kotiin ei tarvitse mennä. Jos asiakas lähtee etsimään käteistä sisältä, odota rauhassa ulkona.
 2. Mieti, keitä tunnet? Kauempana asuville sukulaisille voi lähettää kalenterin postitse, tai kalentereita voi myydä myös omalla koululla tai työpaikalla.Jos postittaminen tuntuu hankalalta, kauempana asuvia tuttuja voi pyytää tilaamaan adventtikalenterin täältä. Kun Haukkavuoren Haltiat valitsee lippukunnaksi, lippukunnan osuus tulee meille. (Netistä tilattuihin kalentereihin lisätään kahden euron postimaksu.)
 3. Muista, että kauppakeskuksiin tai kauppojen sisälle ei saa mennä myymään. Joskus lippukunta pyytää kuitenkin tähän luvan ja silloin koko ryhmä voi esimerkiksi kokouksessa mennä jonnekin kauppakeskukseen myymään. Tästä tulee sitten kuitenkin lisää ohjeita.

Fiilis ratkaisee

 1. Kannattaa ottaa kaveri mukaan, ainakin ovelta ovelle kierrokselle. Kaverin kanssa on aina hauskempaa, ja se välittyy myös ostajille.
 2. Hymyllä on myyty kalentereita ennenkin. Muista siis hymyillä!
 3. Ole kohtelias. Vaikka asiakas ei lopulta haluaisi ostaa kalenteria, muista kiittää ja toivottaa esimerkiksi hyvää illanjatkoa.

Ja sitten se myyntitilanne

 1. Esittele itsesi: nimi ja lippukunta.
 2. Kerro, että olet myymässä partiolaisten adventtikalentereita. Ne maksavat 7€.
 3. Kysy, onko asiakas kiinnostunut ostamaan niitä?

Voit myös kertoa, mihin rahat menevät

 1. Lippukunta saa jokaisesta myydystä kalenterista 2,90€. Näitä rahoja käytetään mm. ensi vuoden retkien ja leirien tukemiseen. Adventtikalenterimyynti on meidän lippukunnan tärkein varainkeruutapa.
 2. Pääkaupunkiseudun partiolaiset saavat jokaisesta myydystä kalenterista 2,23€. Piiri käyttää näitä rahoja oman alueensa kampanjakuluihin.
 3. Suomen partiolaiset saa loput, eli 1,87€ jokaisesta myydystä kalenterista. Tällä rahalla katetaan sekä kalenterin valmistuskulut että valtakunnalliset rahti- ja kampanjakulut.

Jos tuntuu, että tuon kaiken muistaminen on vaikeaa, niin voit kertoa, että HaHa saa jokaisesta kalenterista hieman alle 3€, ja se menee meidän toimintaan. Lopuilla rahoilla katetaan kalentereiden valmistus ja markkinointi.

Lopuksi

 1. Jos asiakas ostaa kalenterin tai kalentereita, anna hänelle niitä oikea määrä.
 2. Tarkista, että saat oikean määrän rahaa, ja että annat tarvittaessa oikean määrän vaihtorahaa takaisin.
 3. Muista kiittää, vaikka asiakas ei ostaisi kalenteria. Voit lisäksi toivottaa hyvää päivän tai illanjatkoa, tai vaikka hyvää joulunodotusta.

 

WhatsApp Image 2018-10-23 at 18.57.48

 

Tsemppiä kalenterimyyntiin!

_Laura

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s