Hallitus 2018 esittäytyy

Haukkavuoren Haltioiden hallitukseen kuuluu vuonna 2018 lippukunnanjohtaja, viisi varsinaista jäsentä, yksi varajäsen ja sihteeri.


Lotta, lippukunnanjohtaja

lotan kuva

Moi!
Mä oon Lotta ja toimin tällä hetkellä HaHan lpkj:na eli lippukunnanjohtajana. Lippukunnanjohtajana suunnittelen hallituksen ja koko lippukunnan toimintaa sekä parhaani mukaan myös toimeenpanen asioita. Olen toiminut hallituksessa ainakin vuodesta 2014, mutta en valitettavasti muista tarkkaa vuotta jolloin aloitin hallituksessa. Partion aloitin aikanaan ala-asteella ja nyt partioharrastusta on kokonaisuudessaan takana reilu 13 vuotta.

Omassa lippukunnassa toimin lpkj:n pestin lisäksi akelana eli johdan sudenpentuja, mutta minulla on pesti myös piirileiri Kliffalla, missä toimin ELLI:n alueen kylämestarina. Partiossa parasta on heti kavereiden jälkeen projektit, sekä partiokisat! Näissä pääsee haastamaan itseään ja oppimaan uutta sekä itsestä, muiden kanssa toimimisesta että isojen kokonaisuuksien hoitamisesta. Lisäksi partion kautta olen päässyt matkustamaan ja tutustumaan partiolaisiin myös muualta kuin Suomesta. On mahtavaa, kun on kavereita nykyisin ympäri maailmaa. Kuva on Japanin Jamboreelta 2015.

Erika, apulaislippukunnanjohtaja ja pestijohtaja

BreezeMoikka! Oon Erika ja oon ollu partiossa kohta 13 vuotta ja hallituksessa reilut kaksi vuotta. 

Toimin hallituksessa varapuheenjohtajana ja lippukunnan pestijohtajana, joten tuon hallitukseen myös kuulumisia johtajiston kouluttautumisesta ja pestauksista. 

Hallituksen lisäksi johdan Pistepirkkoja, olen Natchokikien tarpojaluotsi, mukana ansiomerkkitoimikunnassa ja käyn omissa vaeltajakokouksissamme. Kliffalla olen ollut tekemässä ennakkotehtäviä ja toimin leirilippukunnanjohtajana. 

Mun mielestä partiossa parasta on kaverit, kaikki uudet kokemukset ja se, että yksikään päivä ei ole samanlainen. Yhtenä päivänä saattaa olla Japanissa juoksemassa luotijunaan ja toisena istuskelemassa keskellä metsää kolmannella evästauolla tunnin sisään. Joka päivä oppii jotain uutta, tapaa uusia ihmisiä ja tässä onkin vain muutama syy miksi luulenkin, etten tule lähtemään täältä kulumallakaan.

Lauha, ohjelmajohtaja

WhatsApp Image 2018-04-19 at 13.52.22

Moikka!
Oon Lauha ja toimin HaHan ohjelmajohtajana sekä hallituksessa ohjelmasta vastaavana jäsenenä. Mun tehtävä on (yhdessä muun hallituksen ja muiden johtajien kanssa) pitää huolta siitä, että kaikissa ryhmissä sekä tehdään partio-ohjelmaa että pidetään hauskaa. Tulevan kesän piirileirillä, Kliffalla, toimin meidän leirilippukunnan tarpojaikäkausivastaavana ja odotan jo innolla, mitä kaikkea hauskaa siellä pääsee kokemaan.

Aloitin partiossa samaan aikaan, kun menin kouluun eli syksyllä 2004. Mun laskelmien mukaan mulla alkaa siis ensi syksynä 15. vuosi partiossa, ihan hullua! Hallituksessa aloitin keväällä 2013 ja sitten pidin vuoden mittaisen tauon vuonna 2016. En kuitenkaan malttanut pysyä kauaa poissa vaan aloitin hallituksessa uudestaan vuoden 2017 alussa. Hallituksessa saa konkreettisesti vaikuttaa lippukunnan asioihin ja pysyy kärryillä tärkeimmistä tapahtumista. Se tuntuu etenkin nykyään tosi tärkeältä, kun asun Turussa opiskelujen takia, enkä pysty tällä hetkellä osallistumaan viikkotoimintaan.

Parasta partiossa on uudet ja vanhat kaverit ja mahdollisuus tehdä kaikkea siistiä, mitä ei muuten ehkä tulisi tehtyä. Kolme vuotta sitten osallistuin kansainväliselle Jamboree-leirille Japanissa ja tämän vuoden lokakuussa lähden vaeltamaan Nepaliin 40 muun partiolaisen kanssa. Partiossa saa ylittää itsensä aina uudestaan: olen esimerkiksi laskeutunut vesitornista Riihimäellä, tanssinut macarenaa Helsingin keskustassa eläinasussa ja tilannut Japanissa (useampaankin kertaan) ruokaa tarjoilijalta, jonka kanssa ei ollut yhteistä kieltä. Rakastan myös retkeilyä: aina, kun pääsen metsään ihan vaan viikonlopuksi, unohdan tosi tehokkaasti kaikki arjen huolet ja voin keskittyä hetkessä elämiseen. Partioon liittyminen silloin 7-vuotiaana on ehdottomasti yksi parhaista päätöksistä, jonka olen ikinä tehnyt!

Sissi, Ellin hallituksen yhteyshenkilö

image

Moikka,

mä oon Sissi (Marcelin) ja oon ollu nyt partiossa kohta 15 vuotta. Hallitukseen lähin mukaan noin pari vuotta sitten. En aluksi tiennyt yhtään, että mihin olin lähtenyt mukaan, mutta npeesti se selkeni. Hallituksessa pääsee tosi hyvin kuulemaan mitä lippukunnassa taphtuu tällä hetkellä ja mitä on tulossa. Mun pesti hallituksessa on käydä Ellin hallituksen kokuksissa ja kertoa sinne meidän lippukunnan kuulumiset ja sama tietysti toisin päin.

Lippukunnassa mä toimin myös uuden sudenpentulauman johtajana ja luotsina pistepirkkojen johtajasamoojille. Hallituksesta mainittakoon vielä sen verran, että en kadu yhtään sitä päivää kun lähin siiihen mukaan. Hallituksessa jokainen saa myös oman pestin ja se kannattaa otta ilolla vastaan ja haastaa itsensä lähteä oppimaan uutta. Sen oon myös meidän lippukunnan hallituksessa huomannut, että meillä jokainen pyrkii auttaman toista ja aina voi kysyä apua, jos ei oo varma tai ei tiedä mitä tekee. 

Elina, viestintävastaava

elinan kuva

Moi!

Olen Elina Leiniö ja mä oon nyt ensimmäistä vuotta hallituksessa. Partion mä tosin alotin jo lähes yheksän vuotta sitten. Hallituksessa mä toimin viestintävastaavana, elikkä mä päivitän nettisivuja, yritän muistutella muita johtiksia viestimään asioistaan, autan uutiskirjeen tekemisessä ja sen sellasta. Mun hallituspestin lisäksi mä vedän myös tarpojaryhmää nimeltä Liftarit ja aina silloin tällöin päivystän leirivälinelainaamolla.

Partiossa mä oon aina pitäny itteni haastamisesta ja mahtavasta seurasta. Joka pestissä tulee uudet haasteet vastaan ja niihin löydetään aina ratkaisut yhdessä. Partiossa ideana on heittäytyä ja päätyä tilanteisiin, jotka ehkä on vähän oman mukavuusalueen ulkopuolella, mutta joista saa aina ihan mahtavia kokemuksia ja joissa pääsee aina kehittymään hiukkasen paremmaksi ja taitavammaksi versioksi itestään. Mulle tää hallituspesti tuli ehkä vähän puskista, eikä mulla ollu oikeestaan mitään aiempaa kokemusta mistään tähän kuuluvasta, mutta jo nyt, vain neljän lyhyen kuukauden jälkeen, mä oon oppinu ihan valtavasti uutta. Ja opin vielä varmasti monta kertaa enemmän loppukauden aikana ja sit kauden loppumisen jälkeen taas uusissa pesteissä. Ja just se on mun mielestä partiossa aika älyttömän siistiä.

 

Laura, talousvastaava

IMG_4474.jpgHei!
Olen Laura, ja tullut osalle ehkä tutuksi jo tämän blogin kautta. Partiota olen harrastanut vuoden saksassa ja syksystä 2004 Hahassa, eli syksyllä tulee täyteen 15 vuotta! (Tuntuu, että siitä on ihan hetki, kun odottelin ”maagisen 10 vuoden rajapyykin” täyttymistä.) Hallituksessa olen ollut muistaakseni vuodesta 2010 viime vuotta lukuun ottamatta, eli hallituspestiäkin on tullut tehtyä aika kauan. Hallituspestini on talousvastaavana toimiminen, eli pidän huolta siitä, että retkistä lähtee laskut osallistujille ja että budjetti ei ylity.

Hallituksen lisäksi johdan meidän lippukunnassa Superlaamat-seikkailijoita. Lisäksi minulla on kaksi projektipestiä: toimin Kliffa-kesäleirin kyläpäällikkönä yhdessä Lotan kanssa sekä johdan tulevan syksyn lippukuntaseminaarin, joka on tarkoitettu kaikkien pääkaupunkiseudun partiolaisten johtokolmikoille. Ja niin, tosiaan kirjoittelen Halkojaakin.

Pienempänä partio oli minulle yksi harrastus muiden joukossa, mutta mitä vanhemmaksi tulin, sitä enemmän innostuin partiosta. Partiossa parasta ovat ystävät ja se, että pääsee tekemään ihan uusia juttuja ja kokeilemaan niitä omia rajoja. Partiossa myös oppii hurjasti sellaisia taitoja, mitä voi käyttää ihan tavallisessakin elämässä. Omalla kohdallani partio on opettanut minut rohkeammaksi. Pienenä olin todella ujo, mutta partiossa olen oppinut sanomaan asioita ääneen, vieläpä ihan vieraillekin tyypeille.

Saara, varajäsen

blogikuva_saara

Moikka!

Olen Saara, hallituksen varajäsen. Olen harrastanut partiota vuodesta 1993 ja hallituksessa olen nyt viidettä vuotta. Olen ollut mukana hallituksessa myös aiemmin, mutta tarkkoja vuosia en  nyt tähän hätään muista.

Varajäseneni pestiini kuuluu tällä hetkellä lippukunnan uutiskirjeen tekeminen yhdessä viestintävastaava Elinan kanssa. Aiemmin toimin hallituksessa viestintävastaavana, joten on ollut mukava päästä kehittämään uutiskirjettä entistä toimivammaksi.

Minulla ei ole tällä hetkellä omaa ryhmää johdettavana, mutta tuuraan tarvittaessa kokouksissa ja olen retkiapuna. Viime aikoina olen myös tehnyt viestinnän hommia erinäisissä kisoissa ja tapahtumissa Hahan ulkopuolella, mikä on ollut mukavaa vaihtelua viikoittaiseen ryhmänjohtamiseen. Yleisesti partiossa kiinnostaa uudet jutut ja projektit, kunhan vaan on (ja olisi) aikaa!

Katri, sihteeri

katrin kuva

Heissan!

Mun nimi on Katri Kääriäinen ja toimin hallituksen sihteerinä. Partiota olen harrastanut noin 9-10 vuotta (en osaa laskea tarkemmin) ja hallituksessa on tullut vietettyä vuosi (vai 2?) varajäsenenä ja sen jälkeen noin kaksi vuotta sihteerinä. Sihteerin tehtäviin kuuluu hallituksen pöytäkirjojen kirjoittaminen ja hallitustiivistelmien väsäily. Tämän lisäksi johdan Super Laamoja ja järkkäilen Himpuloiden kanssa omaa vaeltajaohjelmaan silloin kun ehditään. Fun fact vielä: en virallisesti kuulu hallitukseen vaan olen ulkopuolinen sihteeri.

Hauskaa syksyä kaikille!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s