Törmäilyä kevätsäässä

IMG_6046

IMG_6132

IMG_6054

IMG_6050

IMG_6087

IMG_6078

IMG_6075

IMG_6059

IMG_6066

IMG_6071

IMG_6070

IMG_6060

IMG_6076

IMG_6109

IMG_6108

IMG_6099

Eilen sunnuntaina kisattiin Pääkaupunkiseudun partiolaisten kevätsarjojen piirimestaruus. Hahasta mukana oli viisi vartiota: Aarnikotkat, Teletapit ja Superlaamat turkoosissa sarjassa (10–12-vuotiaat) sekä Viemärikirahvit ja Natchokikit oranssissa sarjassa (12–15-vuotiaat tytöt). Huippua, että saatiin näin monta osallistujaa meidänkin lippukunnasta.

Itse olin saattamassa Superlaamoja. En siis saanut osallistua tehtävien tekemiseen tai muuhunkaan, kunhan kuljin tyttöjen seurana. Tytöt olivat reippaita ja niin suunnistus kuin tehtävätkin sujuivat. Lähdössä rakennettiin pokasaha, ensimmäisellä rastilla tunnistettiin kasveja, ja toisella rastilla köytettiin riuku puuhun 1,2 m korkeuteen ja autettiin yksi vartion jäsen riu’un yli. Kolmannella rastilla oli ensiapuun liittyviä monivalintakysymyksiä, ja neljännellä rastilla tehtiin perunamuusia ja jauhelihapihvejä. Viidennellä rastilla esitettiin sananlaskuja pantomiimina (ja saattajalle tarjottiin sekä suklaata että salmiakkia!), ja kuudennella pyörittiin kepin ympäri tukkihumalaan ja siirreltiin vettä ämpäristä lasin avulla.  Viimeiseltä rastilta juostiin kiri maaliin raa’an kananmunan kanssa, ja maalissa vielä muisteltiin, minä vuosina mitkäkin partioleirit ovat olleet. Matkatehtävänä piti kuljettaa kaksi riisiä lähdöstä maaliin, täydentää partiolauluihin puuttuvia sanoja sekä tietenkin käyttäytyä partiomaisesti.

Vanhemmat sarjat kiersivät radan toisin päin, ja huhujen mukaan heillä oli lisäksi ainakin ruokarastilla lisänä pastankeittotehtävä sekä matkalla pistesuunnistusta. Tosin samojen huhujen mukaan ihan kaikki meidänkään vartiot eivät tainneet sitä pistesuunnistusosuutta tehdä, tai edes muistaa. Onneksi mahdollinen kisamenestys ei välttämättä kaadu tähän, ja lopulta tärkeintä on, että hauskaa oli. Ja kuulemma oli ollut! Muita meidän muita turkoosin sarjan vartiota en nähnyt kuin pikaisesti eri rasteilla, mutta ainakin silloin fiilis vaikutti hyvältä. Kaiken kaikkiaan siis erityisen onnistunut päivä.

Kuvia en valitettavasti juuri saanut muista vartiosta, mitä nyt Natchokikeistä ja Viemärikirahveista muutaman ruokarastilla. Superlaamojen mukaan Viemärikirahveilla oli kuulemma paljon hienommat kisanumerolaput kuin meillä, mikä piti ihan paikkansa.  Emme olleet ehtineet valmistautua kisoihin yhdessä, sillä vietimme tällä viikolla kokouksen kolon sijaan Soukassa liikennepuistossa. Niinpä olin ottanut varusteiden keräämisen vastuulleni, ja kisanumeron oli tylsästi piirtänyt keltaiselle pahville, ainoana lisänä kisavartion nimi ja lippukunta. Onneksi tämäkin asia saatiin korjattua, kun  tytöt vähän tuunasivat meidänkin lappua ruuan valmistumista odotellessa, ja hienohan siitä tuli. Lupasin, että ensi kerralla, kun lähdetään kisaamaan, varataan kisoja edeltävästä kokouksesta aikaa, jotta ehditään yhdessä valmistautumaan kisaan enemmän.

Meillä oli aivan huippuhauska päivä, ja sumuisesta aamusta huolimatta sää muuttui päivän mittaan oikein aurinkoiseksi. Olin varautunut auttamaan suunnistuksessa, mutta paljastui, että tärkein tehtäväni oli todeta, että ihan oikeaan suuntaan ollaan menossa. Toisella rastivälillä oli hieman haparointia, kun metsän polut eivät olleet aivan niin selviä, kuin kartassa. Yhdessä vaiheessa ehdotin, että voisimme palata purolle, jossa tiesimme olinpaikkamme. ”Ai tonne asti?” oli vastaus, ja pienen kartanpyörittelyn jälkeen tuli päätös. ”Me ollaan varmaan tuolla kalliolla, ja toi on toi talo joka näkyy puiden välistä. Nyt meidän pitää mennä vaan vähän tonne vasemmalle, niin tullaan rastille.” Ja niinhän siinä sitten kävi.

Melkein harmittaa, että ihan parin vuoden päästä nuokin kasvavat niin isoiksi, etteivät enää tarvitse saattajaa kisoihin. Mutta onneksi aina tulee uusia kisoja, joihin meikäläinenkin voi päästä ihan kisaamaan. Niitä odotellessa!

_ Laura

IMG_6090

ps. Taisin luvata tälle viikolle halon per päivä, mutta eilinen jäi erinäisistä syistä harmillisesti väliin. Älkää silti huoliko, paikkailen tilannetta sitten ensi viikolla.

Yksi vastaus artikkeliiin “Törmäilyä kevätsäässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s