Kurkistus kokoukseen

Superlaamojen kokous 19.4. – Miten kokous syntyy ja mitä siellä tapahtui?

IMG_5999

IMG_6000

IMG_6004

IMG_6005

IMG_6007

IMG_6031

IMG_6033

IMG_6035

Pari päivää ennen kokousta:

Olemme johtajaparieni – meitä on yhteensä viisi, joista neljä pääsee useimmiten paikalle – kanssa jakaneet kaikki kokoukset jokaisen vastuukokouksiin. Tällä kertaa on oman vastuukokoukseni vuoro ja aiheena kokkisota. Alan jo pari päivää aikaisemmin pohtia, mitä kaikkea kokkisodassa voitaisiin kokkailla. Pää lyö tyhjää, en keksi mitään järkevää. Jätän asiaan hautumaan.

Kokouspäivänä:

Klo 12: Yksi johtajakavereista kysyy, mitä kokouksessa tehdään ja pitääkö käydä kaupassa. On pakko lyödä jotain lukkoon. Päädyn makkaraperunoihin sekä lettuihin, sillä haluan, että kaikki saavat tehdä sekä jotain suolaista että makeaa. Ilmoitan, että voin käydä kaupassa, sillä laskeskelen, että minulla on riittävästi aikaa. Teen kauppalistan ja olen muutenkin valmis lähtemään.

Klo 17.30: Tuntia ennen kokouksen alkua lähden kohti kauppaa. Samalla hetkellä kun ulko-ovi painuu kiinni perässäni muistan, että unohdin kameran sisälle. U-käännös ja takaisin. Olen tyytyväinen vain siihen, että en ehtinyt pidemmälle.

Klo 17.50: Kauppamatka kesti hieman pidempään kuin kuvittelin, mutta olen viimein kaupassa. Harhaudun tutkimaan heijastin-alennuslaaria ja päätän ostaa muutaman heijastimen halkojan haaste-palkinnoiksi. Harhailen ruokakaupassa hyllyjen välissä ja pääsen lopulta kassalle.

Klo 18.25: Olen viimein kololla. Kasaamme trangioita, joita löytyy kololta hämmentävän vähän. Lopulta saamme viisi trangiaa kasaan.

Klo 18.30: Kokous alkaa. Paikalla on kymmenen seikkailijaa, joiden käsken jakautua pareihin. Jokainen pari saa trangian ja ohjaan heidät läheiseen metsään pystyttämään trangioita. Hetken päästä tytöt tulevat takaisin ja annamme jokaiselle ruoka-aineet: 1,5 perunaa, 1/2 sipulia ja kolme nakkia. Näiden lisäksi jokainen ryhmä saa jonkun yllätysaineksen: tomaatin, banaanin, porkkanan, näkkileipää tai sitruunamehua. Nämä on tarkoitus tavalla tai toisella lisätä ruokaan. Keskitymme siirtämään itsemme ja loput tarpeellisista tavaroista (kuten vesikanisterin) metsään. Yksi tytöistä tulee jo takaisin haavan kanssa, joka ei onneksi ole syvä. Yksi johtajista jää kololle tekemään lettutaikinaa.

Klo 19.00: Vihdoin lähes kaikilla on vesi kiehumassa ja ruoka hyvällä mallilla. Jotkut keittävät kaikki ainekset ja kaatavat veden pois, jotkut keittävät vain perunat ja paistavat nakit ja sipulit. Tyyli on vapaa, aurinko paistaa ja kaikilla on kivaa, vaikka ympärillä on koko ajan hieman kaaoksen tuntua.

Klo 19.20: Ensimmäinen ryhmä syö jo, suurin osa keittää vielä perunoita. Syönnin jälkeen ohjaamme tyttöjä paistamaan lettuja. Nopeasti kuitenkin osoittautuu, että taikina ei ole maailman helpointa ja pannut eivät parhaita. Letuista tulee enemmän kokkelia, ja aika alkaa loppua.

Klo 19.40: Kokeilemme lettujen paistamista kololla, mutta sekään ei onnistu. Päätämme hylätä letut ja tarjoamme vaahtokarkkia lohdutukseksi.

Klo 20.00: Kokous loppuu ja seikkailijat lähtevät koteihinsa. Emme ehtineet tiskata, joten jäämme nelistään likaisten trangioiden kanssa kololle. Pistämme pystyyn teholinjaston ja alamme tiskata. Olen tyytyväinen, että teemme myös nokitiskin, vaikka meillä on kiire. Yksi pannu on jätettävä likoamaan, sillä lettu on palanut siihen niin kiinni, että sitä ei saa kyllä irti millään.

Klo 20.50: Viimeisetkin trangiat ovat kuivina paikoillaan ja kolo muutenkin hyvän näköinen. Lähdemme väsyneinä kotiin, mutta ainakin oma fiilis on hyvä. Ilta oli kaunis ja meillä kaikilla hauskaa. Ainoastaan kiire jää harmittamaan. Olisi mukava ehtiä rauhassa olemaan seikkailijoiden kanssa kokouksen aikana, eikä vain hoputtaa eteenpäin. Minulla on kuitenkin paha tapa suunnitella liikaa ohjelmaa kokoukseen, mutta yritän aina ottaa oppia tästä. Nytkin olisi kannattanut jättää letut suosiolla pois, niin aikaa olisi jäänyt enemmän. No mutta, ensi kerralla olen taas hieman viisaampi.

_Laura

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s