Tervetuloa Halkojaan!

Ta tatata ta ta taaa! Tervetuloa Halkojaan!

IMG_6040

Halkoja on Haukkavuoren Haltioiden ihan oma blogi. Halkoja näyttää Hahan partioarkea eli käy kurkistamassa kokouksiin, retkille, leireille ja muihin tapahtumiin. Toisaalta Halkoja pohtii elämää partiolaisena, partion arvoja sekä sitä, millaista on olla partiolainen. Eli kaikenlaista settiä on tulossa, kannattaa laittaa seuraukseen.

Aivan ensin lienee kuitenkin syytä vähän selvittää tämän blogin taustaa ja sitä takapirua, joka tätäkin tekstiä kirjoittaa.

Ensimmäisen kerran ajatus Hahan omasta blogista heitettiin ilmoille keväällä, kun Ninnin kanssa pohdittiin meidän lippukuntalehteä Hahatusta ja sitä, kuinka työlästä se on ja kuinka vaikea siihen on löytää tekijöitä. Jo silloin keskustelussa nousi esiin ajatus blogista ja jo silloin kelailin, että olisi aika huikeaa päästä kirjoittamaan partioblogia. Aika ei kuitenkaan riittänyt tuolloin millään, joten ajatus haipui jonnekin taustalle useaksi vuodeksi.

Ajatus blogista nousi kuitenkin uudelleen esiin noin vuosi sitten. Tuolloin ajattelin perustaa oman, partioaiheisen blogin, mutta jostain syystä en saanut itseäni kannustettua sen kirjoittamiseen yhtä postausta enempää. Syksyn myötä koko ajatus katosi jälleen mielestäni kunnes jälleen noin kuukausi sitten – kuten huomaatte, kevät on luomisen aikaa – päädyin jälleen ajattelemaan blogia, tällä kertaa hyvin käytännöllisestä syystä. Halusin nimittäin saada hieman lisää kokemusta kirjoittamisesta (sekä somettamisesta), sillä tällä tavoin voisin osoittaa osaamiseni tulevissa työhaastatteluissa.

Tällä kertaa palasin vuosien takaiseen ajatukseen siitä, että lippukunnalle on saatava blogi. Tässä oli osittain oma lehmä ojassa – kun on vastuussa muillekin kuin itselleen kirjoittamisesta, sitä tulee hieman varmemmin kirjoitettua. Toisaalta taas lippukunnan toiminnasta löytää takuuvarmasti kirjoittamisen aihetta ja hyviä tarinoita kerrottavaksi. Kolmas painava syyt tähän on Hahan teematoiminta, joka vuonna 2018 on ”selkeä viestintä”. Viestinnästä on näin ollen koko kevään ollut paljon puhetta. Samaan aikaan Hahalta puuttui selkeä, ulospäin suuntautuva viestintäkanava, joka voisi esitellä mahdollisimman paljon sitä, mitä me ihan partioarjessa tehdään.

Lippukuntalehti Hahatus ilmestyi viimeksi 2016, jolloin se juhlavuoden kunniaksi postitettiin kaikille 1-jäsenille postissa. Viime vuonna kaikki aika meni puolestaan meidän 50-vuotiskronikan toimittamiseen. (Siitä tuli muuten superhieno, kannattaa käydä tilaamassa täältä!) Hahatuksen toimittamisesta päätettiin luopua toistaiseksi, mutta ehkä se vielä jonain päivänä herää henkiin.

Hahatuksessa on paljon hyvää. Sen tekemiseen kannustettiin vahvasti kaikkia ryhmiä ja se sitä kautta moni nuorempikin johtaja oppi lehden tekemistä. Hahatus oli myös osa historiaa, ja vanhoja lehtiä oli mukava lukea. Hahatuksen takana oleva ”puhelinten pirinää”-palsta paljasti, kuinka monta ryhmää lippukunnassa oli minäkin vuonna ollut. Kaiken kaikkiaan melko hieno asia siis. Blogissa on kuitenkin muutamia vahvuuksia lehteen nähden. Ensinnäkin blogia varten ei tarvitse olla kymmentä juttua kasassa ennen kuin mitään voidaan julkaista. Näin ollen blogi mahdollistaa paljon ajankohtaisemman julkaisutahdin, eikä kesäleiristä ilmesty juttua joulukuussa, niin kuin joinain vuosina tapahtui. Netissä oleva blogi myös tavoittaa monet aikuiset lukijat paljon tehokkaammin kuin lehti, joka viimeisinä vuosina tuppasi ennemmin unohtumaan kololle kuin kulkeutumaan sudenpentujen mukana kotiin.

Blogi se siis on ja Halkoja siitä tuli. ”Halkoja” tarkoittaa toisaalta halkopinoa joka koostuu monista haloista, eli tämän blogin postauksista. Toisaalta ”halkoja” on ihminen, joka halkoo jotain. Tässä tapauksessa halomme niin arkea kuin ajatuksia: näytämme kummastakin läpileikkauksen nätisti pilkottuna, mutta kummatkin puolet mukaan lukien. Kolmanneksi myös haukka voi halkoa tuulta kiitäessään paikasta toiseen, niin kuin meillä hahalaisilla on tapana.

Halkojan takana

Moi. Mä oon Laura, tällä hetkellä se tyyppi Halkojan takana. Olen toiminut aikaisemmin kaikenlaisissa ja -kokoisissa partiopesteissä niin Hahassa kuin muuallakin. Tällä hetkellä johdan Superlaamat-nimistä seikkailijajoukkuetta ja olen hallituksessa se tyyppi, joka yrittää ymmärtää kaiken rahasta. Partion lisäksi opiskelen kotimaista kirjallisuutta, haaveilen (ja tällä hetkellä myös toteutan) äidinkielenopettajan ammatista ja siitä, että olisi aikaa kirjoittaa enemmän.

En kuitenkaan kirjoita tänne yksin, vaan toivottavasti mahdollisimman moni meidän lippukunnan ryhmistä intoutuisi kirjoittamaan omista retkistään ja jutuistaan omia juttujaan. Ja jos haluat saada oman juttusi tänne, mutta et tiedä miten, niin pistä viestiä!

Tervetuloa mun matkaan seuraamaan, mitä kaikkea meidän lippukunnassa tehdään.

IMG_7334
(Kuva on vuosien takaa, mutta sopi tähän yhteyteen niin hyvin, etten voinut olla valitsematta.)

Partioviikon kunniaksi Halkojassa julkaistaan joka päivä yksi juttu! Voin kertoa, että olen salaa aika innoissani koko tästä projektista. Partioviikon jälkeen hiljennetään kuitenkin vähän postaustahtia. Tavoite on, että joka viikko saataisiin yksi postaus – tai siis halko – tänne pinottua.

_Laura

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s